TUI ziet zonnig toerismeseizoen

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min

AMSTERDAM - (Novum/ABM FN) TUI Group, de grootste reisorganisatie ter wereld, heeft in het afgelopen kwartaal ondanks de eurocrisis zijn omzet en winst zien stijgen. Dat maakte de eigenaar van Arke dinsdag bekend.

TUI liet weten dat het zomerseizoen tot nog toe sterk is verlopen. Daarom verwacht het bedrijf een toename van de omzet, een hogere brutowinst en een positief netto resultaat in het lopende boekjaar.

TUI Travel, voor 56 procent in handen van TUI, boekte in het fiscale derde kwartaal een zeven procent hogere omzet van 4,6 miljard euro. De winst voor afschrijvingen steeg met twee procent naar 89 miljoen euro.

TUI Travel presteerde met name sterk in het Verenigd Koninkrijk, onder meer vanwege de gunstige koers van het pond ten opzichte van de euro. De euro is in een jaar tijd ten opzichte van het pond met ruim tien procent in waarde gedaald. Dat maakt een vakantie op het continent voor Britten relatief goedkoop.

Blijft de huidige koers van het pond gehandhaafd, dan overtreft TUI mogelijk zelfs zijn winstverwachting, liet het bedrijf weten.