Prinses Marilène: Beatrix krachtig mater familias

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
GRONINGEN (Novum) - Koningin Beatrix is niet alleen als staatshoofd, maar ook in haar familie heel krachtig. Dat vertelt prinses Marilène in een interview met Vorsten. "Mensen zien haar natuurlijk wel echt als de vorstin van Nederland, maar ze is ook de mater familias, op een heel betrokken en warme manier."

Volgens Marilène is er geen groot verschil tussen het staatshoofd en het familiehoofd Beatrix. "Haar rol in de familie sluit naadloos aan op haar rol als staatshoofd", vertelt de vrouw van prins Maurits, de oudste zoon van prinses Margriet. "Ze is ook heel leuk met kinderen, heel leuk! Iedereen is altijd welkom. Terwijl wij soms denken: wordt het niet een beetje druk? Zegt zij: natuurlijk zijn de kinderen welkom."

Vanwege het aftreden van Beatrix verandert Koninginnedag met ingang van volgend jaar in Koningsdag. Hoe die dag er precies uit gaat zien, weet Marilène echter nog niet. "We hebben het gehad over wat nou de goede vorm zou zijn voor hierna", vertelt de prinses in het interview dat donderdag verschijnt. "Wat er uiteindelijk besloten wordt, weet ik nog niet. Iedereen wordt goed betrokken in wat er gaat gebeuren, het is niet iets dat van bovenaf wordt opgelegd. Maar we hebben nog even de tijd."