Neem zowel poncho als zonnebrandcrème mee naar Defqon.1 en Concert at SEA

Door ANP
2 min
Festivalgangers die naar Defqon.1 of Concert at SEA gaan, doen er goed aan om zowel een poncho als zonnebrand mee te nemen. Zowel in Flevoland als in Zeeland wordt het na regen op donderdag dit weekend warm, droog en zonnig.

Donderdag begint zowel dancefestival Defqon.1 in Biddinghuizen als popfestival Concert at SEA op de Brouwersdam in Zeeland. De eerste festivaldag verloopt volgens Weeronline nat, vooral in de zuidoostelijke helft van Nederland. Defqon.1 in Flevoland heeft daarmee een iets grotere kans op regen dan Concert at SEA. Wel is het met 20 tot 25 graden warm.

Vrijdag is er minder kans op regen en wisselen wolken en zon elkaar af. In het weekend blijft het zo goed als droog. De temperatuur stijgt: vrijdag is het nog 21 tot 26 graden, zaterdag loopt het kwik op naar 23 tot 27 graden en zondag kan het 24 tot 29 graden worden. In de avonden blijft het zo'n 17 graden. De zonkracht is sterk dit weekend en bereikt een kracht van 7, wat betekent dat een onbeschermde huid al binnen 10 tot 15 minuten kan verbranden.