Dutch Comic Con maakt zich klaar voor tropische temperaturen

Door ANP
2 min
Heroes Dutch Comic Con neemt maatregelen tegen de voorspelde warmte van dit weekend. Zaterdag en zondag vindt de eerste zomereditie plaats van het popcultuurevenement. Het evenement in de Jaarbeurs in Utrecht kende voorheen alleen voorjaars- en winteredities. Zaterdag kan het zo'n 24 graden worden in Utrecht, meldt Weeronline. Zondag wordt het mogelijk tropisch warm met volop zon.

Organisator Easyfairs zorgt onder meer voor extra toegangspoorten en op het open binnenterrein voor extra schaduwplekken, zegt de organisatie tegen het ANP. Bezoekers krijgen het advies om genoeg water te drinken, goed in te smeren en luchtig te kleden. Het evenement is onder meer herkenbaar doordat bezoekers in vaak warme en zware kostuums komen. Bezoekers kunnen ook ijsjes halen en voor een lagere prijs dan normaal flesjes water kopen.

Vrijwilligers op het evenement krijgen uitleg over hoe ze klachten door warmte kunnen herkennen. EHBO-medewerkers zijn ook extra alert op gezondheidsproblemen door de temperaturen.

Beroemdheden

Heroes Dutch Comic Con is een evenement voor liefhebbers van stripboeken, games, films, series en meer. Bezoekers kunnen onder meer winkelen, aan gamewedstrijden meedoen, speeddaten en op de foto gaan met bekende gasten. Deze editie is onder andere Game of Thrones-actrice Gwendoline Christie aanwezig en Shadow and Bone-acteur Ben Barnes.

Door: ANP