Na tien jaar komt er een einde aan festival Welcome to the Village

Door Nationale Recreatiegids
2 min
Festival Welcome to the Village stopt. Na tien jaar het festival te hebben georganiseerd, is de maat op. Het evenement kan niet meer plaatsvinden in recreatiegebied de Groene Ster bij Leeuwarden. Een zoektocht naar een alternatieve locatie bleek tevergeefs. Daardoor houdt het festival op met bestaan, meldt Omroep Friesland.

Artistiek leider, Eva van Netten, geeft aan dat er de afgelopen twee jaar hard is gezocht naar een geschikte locatie, ‘maar elke keer liepen we tegen muren op’. Het bleek dat de huidige structuur en de aanvraag voor nieuwe vergunning te zwaar meetelden.

Er wordt al meerdere jaren gevochten om de vergunning van het festival op te heffen, omdat die in strijd zou zijn met de natuurwetten. Het was in december al duidelijk dat de editie van dit jaar niet door zou gaan, omdat er geen andere locatie kon worden gevonden.

Verdrietig maar trots

De organisatie achter het festival heeft gemixte gevoelens. Aan de ene kant spreken zij hun teleurstelling en frustraties uit dat het evenement stopt. Aan de andere kant zijn zij ook erg trots wat zij de afgelopen jaren neer hebben kunnen zetten.

In 2013 werd Welcome to the Village voor het eerst georganiseerd. Het werd drie jaar later uitgeroepen tot het meest innovatieve festival van Nederland. Het festival trok veel bekende namen, zoals Franz Ferdinand, De Staat, Wende Snijders en Mark Lanegan.