Tweede soloshow Arjen Lubach trapt af in Groningen

Door ANP
2 min
Arjen Lubach gaat komend seizoen toeren met zijn tweede soloshow COMEDY TOUR!. In het najaar speelt hij nog een aantal try-outs; de première is op 28 december in de Stadsschouwburg in Groningen. Vanaf april hervat Lubach zijn tournee en staat hij onder anderen vier avonden in Koninklijk Theater Carré.

De speellijst van COMEDY TOUR! staat op zijn website. De kaartverkoop voor de meeste theaters is deze week van start gegaan. In zijn tweede soloshow deelt de komiek naar eigen zeggen "opnieuw via persoonlijke verhalen, grappige anekdotes en verrassende muziek een unieke kijk op zijn eigen bestaan, het land én de tijd waarin we leven".

Lubach probeerde afgelopen seizoen al wat nieuw materiaal uit in een klein aantal theaters. Het wordt de tweede keer dat Lubach met een eigen show solovoorstelling gaat toeren. Zijn eerste soloshow heette Lubach LIVE!. Deze speelde hij in 2018 en 2019.

Voordat Lubach in 2014 overstapte naar de televisie en succes boekte met Zondag met Lubach speelde hij in diverse theaterformaties. Zo maakte de komiek jarenlang deel uit van het improvisatiegezelschap Op Sterk Water. Lubach is komend najaar ook weer te zien bij de NPO met een nieuw seizoen van De Avondshow met Arjen Lubach.