Organisatie zomereditie Heroes Dutch Comic Con: beste show ooit

Door ANP
4 min
De organisatie van Heroes Dutch Comic Con kijkt terug op een succesvolle eerste zomereditie van het Nederlandse popcultuurevenement. Eventmanager Boet Havenaar laat zondag vlak na het sluiten van de deuren van de Jaarbeurs Utrecht aan het ANP weten dat het "fantastisch" is geweest. "Onze beste show ever", zegt hij.

Volgens Havenaar zijn er ondanks de hitte "nagenoeg geen bijzonderheden" geweest met de ongeveer 55.000 bezoekers. Vooraf stelde de organisatie een uitgebreid hitteplan op. Zo werden er extra toegangspoorten toegevoegd om rijen sneller weg te werken, mochten bezoekers hun waterflesjes mee naar binnen nemen en bijvullen en waren medewerkers extra alert op het herkennen van hitteklachten. "We hebben de juiste maatregelen genomen", concludeert Havenaar.

Een andere maatregel was dat bezoekers, die doorgaans uitbundig verkleed naar de popcultuurbeurs komen, waren opgeroepen zich niet te warm aan te kleden. "Daar is enorm gehoor aan gegeven", zegt Havenaar. "Daarin zag je wel een verschil met andere edities. Mensen waren niet per se minder uitbundig gekleed, maar wel een stuk luchtiger." Volgens de organisator was zo'n 65 procent van de bezoekers verkleed. "Van iets simpels tot echt heel erg uitgedost."

Handtekening

Wat Havenaar verder opviel was dat het aantal mensen dat tegen betaling een handtekening krijgt of op de foto kan met een bekende gast elk jaar toeneemt. "We proberen dat elke editie meer onder de aandacht te brengen en je ziet dat steeds meer mensen daar gebruik van maken." Bezoekers konden dit keer een handtekening krijgen of op de foto met onder anderen acteurs Gwendoline Christie en Danny Trejo.

Nu de eerste zomereditie van Heroes Dutch Comic Con erop zit, richt de organisatie zich alweer op de volgende editie. Die zal plaatsvinden op 18 en 19 november, opnieuw in de Jaarbeurs in Utrecht. "We hebben nu een zomer- en een wintereditie, met elk een eigen identiteit." De zomereditie van volgend jaar belooft zelfs extra bijzonder te worden, want dan viert de Nederlandse Comic Con haar tiende jaar. "Dat wordt echt een speciaal evenement, waarin we heel verrassende dingen gaan doen", blikt de organisator alvast vooruit.