Geen vrouwen op de eerste rij en ook geen afterparty bij Rammstein concerten in Groningen

Door ANP
1 min
De Duitse metalband Rammstein zal na de concerten in Groningen begin juli geen afterparty organiseren met fans. Ook zullen er op 'row zero', de speciale VIP-rij vooraan bij het podium, geen vrouwelijke bezoekers staan. Daarnaast zal er backstage meer beveiliging dan gebruikelijk aanwezig zijn. Dat melden het Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant woensdag.

Volgens de krant heeft wethouder Manouska Molema van Evenementen hierover strikte afspraken gemaakt met Greenhouse Talent, de organisator van de concerten. De afspraken volgen op beschuldigingen van seksueel wangedrag aan het adres Rammstein-zanger Till Lindemann. In Berlijn loopt een onderzoek naar de beschuldigingen.

Protestmars

In de Groningse gemeenteraad waren vragen gesteld over de maatregelen die Groningen had genomen om te voorkomen dat zich soortgelijke incidenten bij de concerten in het Stadspark voor zouden kunnen doen. Op 6 juli wordt vanwege de MeToo-aantijgingen een protestmars georganiseerd waar een paar honderd mensen worden verwacht. De Duitse groep speelt op 6 en 7 juli in Groningen.