Rolling Loud Rotterdam blikt positief terug op evenement en nieuwe locatie

Door ANP
2 min
Het hiphopfestival Rolling Loud Rotterdam, is de afgelopen twee dagen "heel fijn verlopen". Dat laat festivaldirecteur Camiel le Rutte zondag weten aan het ANP. Het festival is een nieuw concept van de organisatie achter WOO HAH!, het hiphopfestival dat jarenlang plaatsvond op het terrein van Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Dit jaar was Rolling Loud in Rotterdam Ahoy. Die locatie "voelde erg goed", zegt Le Rutte.

"Het waren twee erg soepele dagen, met goede shows. Er waren eigenlijk ook geen incidenten." De directeur spreekt van "een hele goede sfeer". "We hebben soms gehad dat iets wat later begon, zoals met Travis Scott. Maar uiteindelijk stond ook hij op het podium. We waren iets later begonnen en hebben daardoor iets geschoven in het programma, maar dat was allemaal te overzien."

Of het festival volgend jaar weer in Rotterdam Ahoy plaatsvindt, kan nu nog niet met zekerheid worden gezegd. "We hebben nog geen nieuwe data aangekondigd, we willen eerst even goed evalueren met Ahoy en de gemeente." Dan weten de organisatoren ook wat het festival "met de buurt en de stad doet". "Dat gaan we de komende weken doen. Vanaf daar gaan we weer toekomstplannen maken."

De locatie was in elk geval "goed om te zijn", vertelt de festivaldirecteur. "Het voelde erg goed in alle opzichten. In bereikbaarheid, maar ook door de manier waarop het was opgezet."