Warme temperaturen, maar neem een poncho mee naar festivals Awakenings en Bospop

Door ANP
2 min
Festivalgangers moeten komend weekend rekening houden met zomers warm, maar ook nat weer. Volgens Weeronline zijn er met name in het zuiden enkele regen- of onweersbuien mogelijk.

Bezoekers van Awakenings en Bospop doen er volgens het weerbureau goed aan om een poncho mee te nemen. Daar kan het mogelijk gaan regenen en onweren. Daarnaast kan het ruim 32 graden worden. Elders in het land blijft het zaterdag droog en is er bovendien nog flink veel ruimte voor de zon. "Zo kan je op de Amsterdamse Zomer en op Wildeburg nog tot laat genieten van het zonnetje."

Zondag kunnen de buien ook elders in het land voorkomen, verwacht Weeronline. Het is alleen nog wel onzeker waar en wanneer de buien precies overtrekken. "Het kan zomaar zijn dat het ene festivalterrein te maken krijgt met een fikse onweersbui, terwijl het op een ander festival in de buurt gewoon droog en zonnig blijft", zegt het weerbureau. "Dit komt doordat de onweersbuien een zeer plaatselijk karakter hebben."

Tussen de buien door is het wel oppassen voor de sterke zon. Met zonkracht 6 of 7 kan een onbeschermde huid namelijk al binnen 10 tot 25 minuten verbranden. "Zoek dus af en toe de schaduw op en luister naar muziek in een festivaltent."