Rammstein-concerten in Groningen staan centraal in twee rechtszaken

Door ANP
2 min
De concerten van Rammstein in het Stadspark in Groningen staan woensdag centraal tijdens twee rechtszaken. De Raad van State buigt zich in de ochtend over de vergunning voor het vuurwerk bij de concerten, in de middag kijkt de rechtbank Noord-Nederland onder meer naar de geluidsnorm van de concerten.

De zaken zijn gestart door de stichting Natuurbeschermingswacht uit Meppel. De stichting is het niet eens met de afgegeven vergunningen voor de vuurwerkshow en de verhoogde geluidsnorm. De gemeente Groningen gaf eerder een eenmalige ontheffing voor het verhogen van het geluidsniveau van 100 naar 103 decibel. Dat kan volgens de stichting voor gehoorschade bij het publiek en schade aan de natuur zorgen. Natuurbeschermingswacht heeft de rechtbank Noord-Nederland gevraagd alle vergunningen en toestemmingen voor de concerten te schorsen.

Over de concerten van Rammstein is nog meer te doen. De band ligt onder vuur sinds zanger Till Lindemann door verschillende vrouwen wordt beschuldigd van seksueel wangedrag. Op 6 juli, de dag van het eerste optreden, is een protestmars in Groningen gepland.