Organisaties staan volledig achter besluit om festivals te annuleren

Door Ilias van Bruggen
3 min
De organisatie van festival Awakenings staat nog steeds "100 procent" achter de beslissing om de laatste dag van het Awakenings Summer Festival te annuleren vanwege het verwachte noodweer op zondag. Dat laat een woordvoerder van Awakenings desgevraagd aan het ANP weten.

In een deel van Nederland gold zondag code oranje en op basis van de weersverwachting besloot het technofestival in het Brabantse Hilvarenbeek om de laatste festivaldag te cancelen. "De verwachting was op dat moment dat er grote hagelstenen zouden komen en zware windstoten. Je hebt het over ongeveer 32.000 mensen die op het terrein zouden zijn. Dan mag je nooit en te nimmer een risico nemen", aldus de zegsman. Er wordt momenteel gewerkt aan een compensatie, waar binnenkort meer duidelijkheid over komt.

Ook de laatste dag van Wildeburg ging niet door. Een woordvoerder van het festival in Kraggeburg laat weten ook nog steeds helemaal achter die beslissing te staan. "Het is natuurlijk geen licht besluit dat je neemt. Maar het was de beste beslissing op basis van de verwachting. Uiteindelijk was er ook noodweer over het terrein getrokken met bliksem dicht in de buurt."

Het viel de woordvoerder ook op dat de meeste mensen heel meewerkend en begripvol reageerden. "Op sociale media zijn er wel een paar mensen die kritisch zijn. Maar die worden dan gecorrigeerd door anderen. Het merendeel steunt ons en toont medeleven met de organisatie." De organisatie verwacht in de loop van de week met meer informatie te komen over de verdere financiƫle afhandeling.