Individuele compensatie voor Rammstein-concerten blijkt te moeilijk

Door ANP
2 min
De gemeente Groningen is op zoek naar andere mogelijkheden om buurtbewoners te compenseren na de concerten van de Duitse band Rammstein in het Stadspark op 6 en 7 juli. Het is te moeilijk gebleken om huishoudens individueel te compenseren voor de overlast, bevestigt een woordvoerder van de gemeente na berichtgeving van omroep OOG.

De gemeente had voor de optredens van Rammstein de geluidsnorm verhoogd van 100 naar 103 decibel. Destijds liet de gemeente weten van plan te zijn om omwonenden te compenseren voor de overlast. Om dat de kunnen doen, voerde de gemeente geluidsmetingen uit tijdens de concerten. Maar het is lastig om te bepalen wie daadwerkelijk in aanmerking zou komen voor compensatie.

"Het beeld van de overlast en meldingen is diffuus: soms heeft bijvoorbeeld de ene buurman wel overlast, de andere niet", aldus de woordvoerder. Ook de wind speelde daarbij een rol. "Op de eerste dag kon vooral het gebied ten oosten van het Stadspark de show horen en de tweede dag het gebied ten westen en zuiden."

Er wordt daarom gekeken naar andere mogelijkheden voor compensatie. OOG schrijft dat het gemeentebestuur er nu aan denkt om iets terug te doen "op buurtniveau". Volgens de woordvoerder wordt daar na de zomer meer over duidelijk.