Muziekvoorstelling Bert Visscher tot laatste stoel uitverkocht

Door ANP
2 min
Een kleine maand voor de première is de muziekvoorstelling Ripperda, met in de hoofdrol cabaretier Bert Visscher, al tot de laatste stoel uitverkocht. Alle 24.000 kaartjes zijn verkocht, maakte producent Zummerbühne woensdag bekend.

Ripperda is de tweede productie van Zummerbühne en speelt van 16 augustus tot en met 10 september in Winsum. Ook de eerste voorstelling van Zummerbühne, het toneelvervolg op de hitserie Hollands Hoop, was een groot succes.

Ripperda vertelt het verhaal van de gelijknamige jonker die in 1682 geboren werd in het Groningse Oldehove en opgroeide in Winsum. De ambitieuze, maar berooide Ripperda wist met het nodige opportunisme in onder meer Spanje en Marokko belangrijke machtsposities te verkrijgen. De titelrol wordt gespeeld door Bert Visscher. De rest van de cast van Ripperda bestaat uit een divers gezelschap bekende acteurs en makers, gecombineerd met bekende Groningers.

Het is een van de eerste keren dat de 62-jarige Visscher in een grootse theatervoorstelling te zien is. Dit najaar gaat de komiek weer op tournee met zijn nieuwe solovoorstelling Dat zie je een ander niet doen!. Dit wordt mogelijk zijn laatste show.