Weekend met straatfeesten en Zomercarnaval Rotterdam van start

Door ANP
2 min
Rotterdam is dit weekend het toneel van het jaarlijkse multiculturele feest Rotterdam Unlimited en het Zomercarnaval. Verspreid door het centrum zijn op vrijdag- en zaterdagavond op verschillende plaatsen en podia brassbands, dj's en artiesten van diverse achtergronden te zien.

Hoogtepunt van de festiviteiten is zaterdagmiddag de 36e editie van de Zomercarnaval Straatparade. Daarbij trekt een kilometerslange stoet van praalwagens en groepen feestelijk uitgedoste dansers en danseressen door de stad. Het festival met muziek, zang en dans trekt doorgaans enkele honderdduizenden toeschouwers uit binnen- en buitenland naar de stad.

De stoet begint om 13.00 uur bij station Blaak en gaat vanaf daar naar de Witte de Withstraat, het Museumpark en de Nieuwe Binnenweg. De route vervolgt via de Westblaak, Karel Doormanstraat, het Weena en de Coolsingel. De parade eindigt rond 19.00 uur bij metrostation Beurs. De straatfeesten op de podia gaan daarna door en eindigen zaterdagavond rond 22.00 uur.

Sinds vorig jaar wordt de straatparade aangevoerd door een 'queen' en een 'king', waar voorheen alleen een koningin werd gekozen. Dit jaar zijn Sharicia Hasham en Orwin Gomes gekozen tot de aanvoerders van de feeststoet.