Film Der Lehrerzimmer inzending Duitsland voor de Oscars

Door Fleur Zomer
2 min
Duitsland zendt dit jaar de film Der Lehrerzimmer in voor de Oscars. De film van regisseur Ilker Çatak dingt mee voor een plek op de lijst van genomineerden in de categorie beste buitenlandse film.

Der Lehrerzimmer gaat over een jonge docent (Leonie Benesch) die probeert het goede te doen als een leerling wordt verdacht van het stelen van geld van docenten. Maar haar handelingen blijken een groot effect te hebben op vrijwel iedereen in de school. Het drama, dat afgelopen jaar in Duitsland werd bekroond als beste bioscoopfilm van het jaar, draait vanaf half november in de Nederlandse bioscopen.

De 96e uitreiking van de Oscars staat gepland voor 10 maart 2024. Tientallen landen maken deze periode bekend welke titel zij insturen voor de categorie beste buitenlandse film. Ook Nederland maakt binnenkort de inzending bekend.

In de derde week van december wordt de shortlist bekendgemaakt van negen buitenlandse films die meedingen naar een nominatie. De nominaties zelf worden op 23 januari bekendgemaakt.

Door: ANP