Sven Figee: organisatie wilde Van Nieuwkerk op North Sea Jazz

Door ANP
2 min
Het North Sea Jazz Festival had plannen om Matthijs van Nieuwkerk naar het festival te halen. Die gingen echter niet door toen de presentator vorig najaar in opspraak raakte vanwege vermeend grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van De Wereld Draait Door.

Van Nieuwkerk had er samen met de Matthijs Gaat Door-huisband Sven Hammond Big Band moeten staan, stelt bandleider Sven Figee in De Telegraaf. "Een week of vier, vijf nadat die bom barstte, was ik gevraagd als jurylid bij een jazzwedstrijd. Een van de programmeurs van North Sea Jazz zat ook in de jury. Tijdens het eten vertelt hij me dat een optreden van de Sven Hammond Band niet meer relevant is."

"De organisatie had ons graag gewild in een van de grote zalen op het festival, met Matthijs erbij: het moest een optreden worden zoals we in de Ziggo Dome hadden gedaan. Maar dat kon nu natuurlijk niet meer", kijkt Figee terug. "Nou, dat was lekker... Ik zat al in de put en toen kreeg ik deze er nog eens even overheen."

De Sven Hammond Big Band stond uiteindelijk alsnog op North Sea Jazz. De groep speelde er een eerbetoon aan Ray Charles. De band gaat er dit najaar ook mee op tournee.