Zomers weer tijdens komend festivalweekend

Door ANP
4 min
Wie komend weekend naar een festival gaat, krijgt overdag te maken met zomerse temperaturen. Weeronline waarschuwt wel dat het in de avond kan afkoelen. Naast zonnebrand is het dus verstandig om ook wat extra kleding mee te nemen naar bijvoorbeeld Appelpop of Smeerboel.

Het hele weekend is het overdag warm, met hier en daar zelfs tropische temperaturen. Ook in de avond blijft het lang aangenaam, maar als de zon zo rond 20.15 uur is ondergegaan, kan het koud aanvoelen, ook al daalt de temperatuur maar tot een graad of 18 à 20. Wie op een festivalterrein of camping overnacht moet rekening houden met mogelijke mist aan het begin van de dag.

Tiel is vanaf vrijdagavond het decor van Appelpop, een van de grootste gratis toegankelijke evenementen van Nederland. Ook dit jaar worden er 150.000 muziekfans verwacht. Als de eerste act op vrijdagavond om 17.00 uur begint, is het nog tropisch warm. Dat blijft zo tot zonsondergang. Het kwik daalt dan snel naar de 20 graden.

Misty Fields

Op vrijdag trapt ook het festival Misty Fields af in natuurgebied De Grote Peel bij Heusden. Ook daar worden tropische temperaturen rond de 30 graden verwacht. De organisatie heeft al laten weten dat er voor extra tappunten voor drinkwater wordt gezorgd en dat de bezoekers drinkflesjes mee mogen nemen naar het festivalterrein. Waarschijnlijk zullen ook de andere festivals hitteprotocollen instellen.

Zaterdag wordt het opnieuw een prachtige dag om naar een festival te gaan. De temperaturen komen dan wel over het algemeen een fractie lager uit, maar met 26 tot 28 graden blijft het goed warm. Naast Misty Fields en Appelpop gaan dan ook Dream Village in Breda en Smeerboel in Utrecht van start.

Het insmeren van de huid is volgens Weeronline komend weekend geen overbodige luxe. Ook al is het september; met zonkracht 4 tot misschien wel 5 kan een onbeschermde huid binnen een half uur verbranden. Veel water drinken is op warme dagen ook aan te raden. Het zal komend weekend broeierig warm zijn met een hoge luchtvochtigheidsgraad. Daarnaast staat er ook nog eens weinig wind.