Gnawa Festival zamelt bedrag van bijna 10.000 euro in voor Marokko

Door ANP
2 min
Het Gnawa Festival in Den Haag heeft afgelopen weekend een bedrag van rond de 10.000 euro opgeleverd voor slachtoffers van de aardbeving in Marokko. Dat heeft festivaldirecteur Mustapha Barbouch desgevraagd aan het ANP gemeld.

Het Nederlandse Gnawa-muziekfestival, dat plaatsvond van 8 tot en met 10 september, werd omgezet in een benefietfestival om geld in te zamelen. Tijdens het festival werden onder meer muzikale optredens en workshops georganiseerd in theaters als Amare, PAARD, Korzo Theater en Het Nationale Theater, die de inkomsten uit de kaartverkoop doneerden. Ook artiesten die niet uit Marokko kwamen doneerden hun inkomsten, zoals het Amsterdams Andalusisch Orkest. De organisatie had bezoekers er ook op gewezen en gefaciliteerd dat ze konden storten op Giro 6868.

De organisatie had eerder laten weten dat het een belangrijk signaal was om het festival door te laten gaan. De Gnawa-artiesten, afkomstig uit het gebied en omliggende landen, lieten hun concerten doorgaan om samen met het publiek steun te betuigen aan de slachtoffers.

Marokko werd vrijdagavond getroffen door een zware aardbeving. Het dodental na de ramp is inmiddels gestegen tot boven de 2600.