Dit is volgens festivalgangers het beste festival van 2023

Door ANP
2 min
Festivalgangers vinden het Overijsselse Dauwpop het beste festival van 2023. Het evenement in Hellendoorn wint de Festileaks Festival Award voor Beste Festival. Meer dan 100.000 mensen brachten hun stem uit via festivalwebsite Festileaks.

De organisatie is blij met de erkenning. "We zijn enorm trots op wat we hebben bereikt als festival - als team van vrijwilligers, medewerkers, artiesten en publiek. We hadden dit alleen samen met elkaar kunnen doen en dit is de kers op de al fantastische taart. Mede omdat we definitief de stap hebben gemaakt naar een tweedaags festival met camping.", laat eigenaar Rob Telgenkamp weten. De 27e editie van Dauwpop vond plaats op 2 en 3 juni. Onder meer The Prodigy, Franz Ferdinand, Son Mieux, Goldband en The Opposites traden op.

Bezoekers van Festileaks konden de afgelopen maanden een rapportcijfer geven aan festivals in verschillende categorieën. Dauwpop kreeg in de hoofdcategorie een 8,3. Andere winnaars zijn onder meer Jera on Air (Beste Line-up), Wildeburg (Beste Randprogramma), Best Kept Secret (Beste Eten & Drinken) en Defqon.1 (Beste Sfeer).