Ook Dimitri Verhulst op festival Crossing Border

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
(Novum) - De Vlaamse schrijver Dimitri Verhulst is toegevoegd aan het programma van het festival Crossing Border. Ook schrijver en caberetier Kees van Kooten en dichter Nico Dijkshoorn komen in november naar het festival, maakte de organisatie donderdag bekend.

Verhulst is te zien in Den Haag, een van de drie festivalsteden. Daar zal hij voordragen uit zijn laatste boek De Laatkomer, laat een woordvoerder van het festival weten. De Vlaming is onder meer bekend van zijn bestseller uit 2006, De Helaasheid der Dingen.

Dijkshoorn zal met de band Ocobar en een aantal gasten optreden. Verder staan voormalig stadsdichter van Amsterdam F. Starik en dichter Annemieke Gerrist op het programma. Eerder werd bekend dat Joost Zwagerman naar Crossing Border komt.

Verder werd donderdag bekend dat de Britse band Savages optreedt, net als singer-songwriter Tom Hickox en de Amerikaanse rockband White Denim.

Het culturele festival Crossing Border wordt gehouden in Den Haag, Enschede en Antwerpen. In Den Haag, waar het festival van 14 tot 16 november duurt, treden ruim honderd artiesten, onder wie auteurs, kunstenaars en muzikanten, op. In Enschede, waar het op 14 en 15 november wordt gehouden, zijn ongeveer vijftig acts te zien. Op 17 november kunnen literatuur- en muziekliefhebbers terecht in Antwerpen.