NPO heeft elf nominaties voor Prix Europa

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
(Novum) - De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) heeft elf nominaties op zak voor de Prix Europa. Negen programma's en twee online initiatieven maken kans om op 25 oktober een prijs in de wacht te slepen tijdens het European Broadcasting Festival in Berlijn. Een jury kiest de beste tv-, radio- en online producties.

In de categorie televisie zijn de telefilms Exit van de NCRV en De Nieuwe Wereld van de NTR genomineerd. Ook de NCRV-documentaire De Regels van Matthijs en Tegenlicht: De Tax Free Tour (VPRO) maken kans.

Op radiogebied zijn Herauten van de Klank, Barro Blanco, Van Feit naar Fictie en Lieve Ulrike van de NTR in de race voor een prijs. De Genève Europe Prix, de prijs voor het beste scenario, gaat mogelijk naar de AVRO-film De Ontmaagding van Eva van End. Tot slot zijn Kassa Panel van de VARA en Picknick met Taart van de KRO genomineerd in de categorie online.

"Goed om te zien dat makers van de publieke omroep deze mooie nominaties in de wacht slepen", reageert NPO-bestuurslid Shula Rijxman in een verklaring. "Met beperkte middelen worden hier toonaangevende producties gemaakt en dat is een groot compliment waard."