Stedelijk ontvangt 770 duizend man in eerste jaar

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
(Novum) - Het Stedelijk Museum heeft sinds de heropening vorig jaar 770 duizend bezoekers ontvangen. Dat heeft het museum woensdag bekendgemaakt. Dat is meer dan de half miljoen bezoekers per jaar waar het museum op mikt.

Het eerste halfjaar profiteerde het museum van de aandacht voor de voltooiing van de jarenlange werkzaamheden, waardoor in maart een recordaantal van een half miljoen bezoekers kon worden gemeld. Het heropende museum viert zondag dat toenmalig koningin Beatrix het pand aan het Museumplein in Amsterdam precies een jaar geleden officieel opende.

Het Stedelijk Museum was in totaal bijna negen jaar dicht voor een grootscheepse vernieuwing. Architect Mels Crouwel nam het gebouw flink onder handen en ontwierp een moderne spierwitte vleugel, die in de volksmond al gauw de bijnaam 'de badkuip' kreeg. Ook de oudbouw uit 1895 onderging een grondige opknapbeurt.

Tijdens de verbouwing, die vijf jaar langer duurde en 37 miljoen euro meer kostte dan gepland, is de oppervlakte van het museum verdubbeld. Bezoekers kunnen zondag in het museum onder meer op de foto met hun favoriete kunstwerk.