Honderdduizendste bezoeker voor Museum de Fundatie

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
(Novum) - Museum de Fundatie Zwolle heeft dinsdag zijn honderdduizendste bezoeker sinds de heropening ontvangen. Dat heeft het museum, dat eind mei openging na een verbouwing van anderhalf jaar, bekendgemaakt. In 2011, het jaar voor de werkzaamheden, telde het museum negentigduizend bezoekers.

Bij de verbouwing werd het museum uitgebreid met een ellipsvormige, futuristische opbouw, die bijnamen als De Ufo, Het Ei en Het Oog kreeg. In totaal kreeg het museum er duizend vierkante meter ruimte bij. Het opvallende bouwwerk van architect Hubert-Jan Henket werd genomineerd voor een Dutch Design Award.

"Het museum was voor de verbouwing streng en klassiek, nu hebben we er een speelruimte bij", zegt directeur Ralf Keuning over wat hij 'De Wolk' noemt. "Het is heel onconventioneel, met ovale ruimtes en uitzicht over Zwolle. We merken dat het publiek ook voor de opbouw komt."

Na de heropening door prinses Beatrix waren drie tentoonstellingen te zien, waaronder een over schilder Jeroen Krabbé. Het museum wil laagdrempelige exposities combineren met meer specialistische. Vanaf eind november is in De Wolk de tentoonstelling Tropisch Koninkrijk te zien met hedendaagse kunst uit de Caribische landsdelen.