Fietsen op 'opzwepende' beats in Concertgebouw

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
(Novum) - Het Concertgebouw in Amsterdam wordt volgende maand flink op de schop genomen. Voor het eerst maken de stoelen plaats voor tweehonderd fietsen. "Niet passief luisteren maar actief meedoen op de beats van de muziek", blikt Cycle2TheMusic vooruit. De opbrengst gaat naar een goed doel.

De indoorcyclingmarathon wordt een bijzonder spektakel, belooft de organisatie. De eerste editie van Cycle2TheMusic wordt 22 oktober gehouden. De 'opzwepende' muziek wordt verzorgd door een dj, een fanfareorkest en een percussieband.

Cycle2TheMusic is een initiatief van Stichting VoorALSnog en moet geld opleveren voor de Stichting ALS Nederland. Die financiert wetenschappelijk onderzoek waardoor een geneesmiddel moet worden ontwikkeld tegen de dodelijke spier- en zenuwziekte amyotrofische laterale sclerose (ALS).

Particulieren kunnen voor vier uur een fiets huren voor 140 euro en bedrijven voor 350 euro. Per fiets mogen maximaal vier mensen meedoen. De kosten van een 'koopfiets' bedragen 750 euro. Meedoen is op eigen risico. Wel zijn er fysiotherapeuten aanwezig. Een bezoekerskaartje kost tien euro.