Zieke Jochem Myjer moet voorstelling laten schieten

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
(Novum) - Jochem Myjer is woensdagavond niet in staat op te treden. De cabaretier ligt in de lappenmand met buikgriep en koorts, laat hij via Facebook weten. "Sorry, sorry sorry", excuseert Jochem zich. "Ik haal deze voorstelling van vandaag in op 26 oktober."

Myjer, die in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag zou moeten staan, denkt dat hij niet meer dan één voorstelling hoeft te annuleren. "Door de hele dag op bed te liggen en te slapen ga ik ervan uit dat de rest van de dagen wel lukken." Myjer staat ook donderdag, vrijdag en zaterdag in Den Haag. De eerstvolgende data zijn begin oktober in Meppel.

"Persoonlijk vind ik het de grootste nederlaag die er is, om een show af te zeggen", schrijft Myjer. De 36-jarige cabaretier moest in 2011 met spoed geopereerd worden aan een tumor in zijn ruggenmerg. Daardoor was Myjer maandenlang uit de running en moest hij een complete tournee uitstellen.

"Ik vind het vreselijk om de fans, die al twee jaar kaarten hebben, teleur te stellen", schrijft hij woensdag. "Ik beloof dat ik op 26 oktober alle zeilen bijzet om jullie alsnog een goede avond te bezorgen. Maar mijn lichaam haakt helaas volledig af vandaag."