Opening themawandeling ‘De Fruitroute’ door wethouder Herselman

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
Zaterdag 28 september 2013 werd bij KG Fruit aan de Oostambachtweg 1 in Kapelle het nieuwe wandelpad ‘De Fruitroute’ geopend door wethouder Jon Herselman. Als openingshandeling sneed de wethouder, samen met de Fruitfee van het fruitcorso van 1959, Ina van Geel - de Jonge, een speciaal voor deze gelegenheid gemaakte taart aan.

Wethouder Herselman prees de vrijwilligers van de Stichting Landschapsbeheer Zeeland voor hun vele werk en de voortvarendheid waarmee de wandelroute tot stand is gekomen.
De 17 kilometer lange route start bij het Fruitteeltmuseum en slingert zich om Kapelle heen richting Kanaal, langs de Kapelse Moer, Kapelsebos via Biezelinge terug naar het Fruitteeltmuseum.

Is de 17 kilometer te ver, geen nood, de route kan ook in gedeelten worden gewandeld. Door middel van knooppunten kan de route gemakkelijk worden aangepast. Als onderdeel van het grote wandelnetwerk Goes - Kapelle kunt u aan de hand van overzichtskaarten heel Zuid-Beveland doorkruisen. Inmiddels heeft de gemeente Kapelle op de kaart met een drietal bewegwijzerde wandelroutes met afstanden van het 6 kilometer lange Kastelenpad, de 17 kilometer lange fruitroute tot de 42 kilometer lange Franse Slag.

Al deze routes zijn te koop bij dorpshuis De Vroone, het Fruitteeltmuseum, boekhandel Lectorie, camping Linda in Wemeldinge en alle VVV kantoren in de omgeving.

© Nationale Recreatiegids