Awardshow afgelast maar wel MTV EMA's uitgereikt

Door ANP
2 min
De artiesten die genomineerd zijn voor een MTV EMA maken komend weekeinde toch kans om in de prijzen te vallen. Ondanks dat de awardshow niet doorgaat, worden de winnaars wel bekendgemaakt, verduidelijkt een woordvoerder van de muziekzender desgevraagd.

De prijzenceremonie, die zondag plaats zou hebben in Parijs, werd twee weken geleden gecanceld vanwege de oorlog tussen Israël en Hamas. De keuze werd gemaakt uit "voorzichtigheid voor de duizenden werknemers, crewleden, artiesten, fans en partners die vanuit alle hoeken van de wereld afreizen om de show tot leven te brengen", valt in een verklaring te lezen. "De MTV EMA's zijn een jaarlijkse viering van wereldwijde muziek. Nu we zien hoe de verwoestende gebeurtenissen in Israël en Gaza zich blijven ontvouwen, voelt dit niet als een moment voor een wereldwijde viering."

Taylor Swift maakt dit jaar de meeste kans op een MTV EMA Award. De zangeres is zeven keer genomineerd. Ze maakt onder meer kans in de belangrijke categorieën Best Artist, Best Song en Best Video. Olivia Rodrigo en SZA zijn met zes nominaties ook grote kanshebbers.

De genomineerden voor Best Dutch Act zijn FLEMMING, Idaly, Kris Kross Amsterdam, S10 en Zoë Tauran. Vorig jaar mocht Goldband deze prijs ophalen.