Museumnacht in Artis

Door Redactie Nationale Recreatiegids
4 min
Artis doet dit jaar weer mee met de museumnacht in het Aquarium en het Planetarium. Tickets zijn uitsluitend verkrijgbaar via de museumnacht. Lidmaatschap Artis is op deze avond niet geldig.

Aquarium
In het Aquarium van Artis leven tropische vissen als de roodbuik-piranha en de regenboogvis, maar ook axolotls, bedreigde koraalsoorten en haaien. Het monumentale pand stamt uit 1882 en is ontworpen door G.B. Salm, dezelfde architect als Paradiso.
aan de Amsterdamse grachten
Bij de Amsterdamse grachtenbak kom je alles te weten over het leven in de 400 jaar oude Amsterdamse grachten. Artis-experts vertellen welke vissen er rondzwemmen, wat er nog meer in het water leeft en wat er zoal van de bodem wordt gevist.
kabinetten der natuur
Met behulp van de Kabinetten der Natuur leer je over de schoonheid, veelheid en slimheid van de natuur en het behoud er van.
Het Aquarium is open van 19.00 tot 02.00 uur. De ingang vind je aan de Plantage Middenlaan 51-53.

Planetarium
In het Planetarium maak je een virtuele trip door het heelal. Ga samen met Artis de Marsis op reis en laat je lanceren, voorbij de maan naar de rand van het melkwegstelsel en verder. Vlieg langs de sterren door het heelal.
sterrenstof
We zijn allemaal van sterrenstof gemaakt. Ontdek wat er allemaal gebeurt aan de hemel tijdens de spoedcursus sterrenkunde. Bekijk de donkere kant van de maan of vlieg sneller dan het licht tot het uiteinde van het heelal. Welke sterren zie je aan de hemel en hoe herken je ze?
Het Planetarium is open van 19.00 tot 02.00 uur en is bereikbaar via de hoofdingang van Artis, aan de Plantage Middenlaan 38-40.

Tickets en meer info
Tickets uitsluitend verkrijgbaar via de Museumnacht. Lidmaatschap Artis is op deze avond niet geldig. Kijk op museumnachtamsterdam.nl voor tickets en meer info.