Bijzondere stemlocaties 013 en TivoliVredenburg nog rustig

Door ANP
2 min
Het loopt woensdagmiddag goed door bij het poppodium 013 in Tilburg en TivoliVredenburg in Utrecht, met af en toe een paar niet al te lange rijen. Mensen kunnen onder andere bij deze poppodia hun stem uitbrengen voor de Tweede Kamerverkiezingen.

"Het loopt aardig door, een paar keer een kleine rij maar vooralsnog mooi verspreid", zegt Mijndert Rodolf, hoofd marketing bij poppodium 013. Dat geldt ook voor de ochtend. "Toch is ons beeld dat de grote drukte nog moet komen."

Kiezers kunnen bij het poppodium voor een "walk-of-fame-tour" gaan, wat betekent dat mensen stemmen op de main stage en daarna foto's kunnen maken in de kleedkamer. "Een hoop mensen en dan met name jongeren kiezen tot nu toe bewust voor 013 als stemlocatie vanwege de extra ervaring."

Ook TivoliVredenburg-directeur Jeroen Bartelse spreekt van "een goede aanloop" in de ochtend en middag. "De sfeer is gemoedelijk, er zijn soms rijen maar die zijn niet al te lang." Het poppodium organiseert woensdagavond De Grote Uitslagenavond. Tijdens dit evenement, waar zo'n 2000 mensen op af komen, worden de uitslagen live gevolgd en geduid.