Operagroep Il Divo volgend jaar naar Nederland

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
(Novum) - Het operakwartet Il Divo komt naar Nederland. De mannen staan op 16 oktober in de Ziggo Dome in Amsterdam, maakte concertorganisator Mojo maandag bekend. De kaartverkoop voor het optreden van de internationaal samengstelde groep begint zaterdagochtend.

De band, die in 2004 na wereldwijde audities werd gevormd door Simon Cowell, bezoekt Nederland in het kader van een wereldtournee. De mannen bezoeken ook landen als Japan, de Verenigde Staten en Duitsland. Il Divo toert naar aanleiding van zijn zesde studioalbum, A Musical Affair, dat eerder deze maand uitkwam. De plaat is een compilatie van nummers die zijn geïnspireerd op musicals als The Phantom of the Opera, Carousel en West Side Story.

De Zwitserse Urs Bühler, die samen met de Spaanse Carlos Marin, Franse Sébastien Izambard en Amerikaanse David Miller het viertal vormt, heeft erg veel zin om het nieuwe album ten gehore te brengen. "We kunnen nu niet wachten om ze in onze eigen stijl ten gehore te brengen aan al onze fans over de hele wereld", zegt hij in een verklaring.

De groep zingt in verschillende talen en is vooral bekend van operabewerkingen van moderne popliedjes. Zo maakte de mannen nieuwe versies van onder anderen Un-Break my Heart van Toni Braxton, Nights in White Satin van The Moody Blues en Wicked Game van Chris Isaak.