Son Mieux ervaart enige druk in aanloop naar de grote optredens in AFAS Live

Door Riemer Siccama
4 min
Son Mieux staat donderdag en vrijdag voor het eerst in de AFAS Live in Amsterdam. De twee shows zijn de grootste solo-optredens voor de Haagse formatie tot nu toe en dat geeft enige druk, zegt violiste Maud Akkermans tegen het ANP.

Zo'n grote soloshow opzetten is behoorlijk anders dan al die festivaloptredens van afgelopen zomer. "We proberen allemaal nieuwe elementen toe te voegen en dat is nog best wel wat werk. Je moet echt nadenken over wat je wil overbrengen tijdens zo'n show. Dat is wel even andere koek."

Het maakt het ook anders dat anders dat bij een festival alle bezoekers nu speciaal voor Son Mieux komen. "Het maakt niet deel uit van een hele reeks optredens of een clubtour. Het zijn allemaal mensen die echt een ticket voor ons hebben gekocht", zegt Akkermans trots. "Dat geeft wel wat extra druk, maar is ook wel heel erg leuk en bijzonder. Er komen 12.000 mensen speciaal voor ons. En dan wil je toch wel echt je best doen en het allermooiste neer kunnen zetten wat wij op dit moment kunnen."

Vervanger

Of Quinten Meiresonne bij de concerten aanwezig is, blijft nog onduidelijk. Hij kondigde vorige maand aan dat hij is gestopt als toetsenist van de groep. In Amsterdam blijft Son Mieux een zevenkoppige band want voor Meiresonne is een tijdelijke vervanger gevonden en er bestaat een kans dat de groep op termijn weer officieel uit zeven bestaat. "Michiel Mutsaerts komt dit jaar in ieder geval alle liveshows met ons meedoen", zegt Akkermans. "Maar officieel lid is hij nog niet. Dat is ook nog wel een proces. Zo iemand heeft natuurlijk ook allemaal andere verplichtingen en een baan", legt ze uit.

Een ding blijft in ieder geval hetzelfde, vervolgt Akkermans. "Camiel (Meiresonne, red.) is wel echt onze frontman. Hij is perfect in die rol en we vullen elkaar allemaal heel mooi aan. Ik zie mezelf bijvoorbeeld niet opeens de lead vocals doen. Ik heb een hele mooie rol als violist en achtergrondzangeres en daar ben ik superblij mee."

Door: ANP