David Bowie Tribute naar AFAS Live met originele bandleden

Door ANP
1 min
Enkele originele bandleden van David Bowie verzorgen op 7 november samen met de Nederlandse tribute-band Starman een David Bowie Tribute in AFAS Live. De organisator heeft dit woensdag bekendgemaakt, de dag waarop het acht jaar geleden is dat de Britse artiest overleed.

Een van de originele bandleden is Carmine Rojas, een bassist die met Bowie op verschillende wereldtournees ging. Rojas speelde mee op meerdere albums; zo is zijn basgitaar te horen op liedjes als Let's Dance, China Girl, Modern Love en Blue Jean. Zangeres Ava Cherry komt ook mee naar Nederland; zij zong mee op het album Golden Years en was een tijdlang de geliefde van Bowie.

De negenkoppige band Starman staat bekend om zijn deelname aan het SBS-programma The Tribute: Battle of the Bands. Frontman Rias Baarda lijkt wel wat op Bowie en dat heeft er volgens de organisatie mede toe geleid dat oud-bandleden van David Bowie hebben toegezegd mee te doen aan het concert in Amsterdam. De kaartverkoop is woensdag meteen van start gegaan.