Milkshake Festival staat tijdens komende editie stil bij overlijden Erwin Olaf

Door ANP
3 min
Milkshake Festival staat eind juli tijdens de dertiende editie uitgebreid stil bij het overlijden van fotograaf Erwin Olaf. Dat heeft de organisatie woensdag bekendgemaakt. De in september 2023 overleden Olaf was sinds de oprichting van Milkshake in 2012 nauw betrokken bij het populaire Amsterdamse evenement.

"Milkshake zonder Erwin. Dat is moeilijk voor te stellen, maar een eerbetoon is het minste wat we kunnen doen", stelt oprichter Marieke Samallo. "Hij was en is onderdeel van de Milkshake Family. Als organisatie zijn wij nog steeds heartbroken en we missen Erwin verschrikkelijk. Dat gaan we zeker voelen tijdens het Milkshake Weekend."

De ode aan Olaf zal bestaan uit een speciale performance op een van de grote podia. "We gaan heel bewust stilstaan bij zijn werk en zijn leven", meldt Samallo. Aan de ode zal een "flink aantal artiesten meedoen die om diverse redenen een connectie met hem hebben". De nadere invulling van deze hommage wordt later bekendgemaakt.

Pride Amsterdam

Milkshake vindt dit jaar plaats van 26 tot en met 28 juli. Het dancefestival, dat zich afzet tegen het 'hokjesdenken', is zeer populair onder queers en wordt gezien als een van de hoogtepunten van de festiviteiten rond Pride Amsterdam. Het feest vindt plaats op het Westergasterrein in Amsterdam.

De verkoop van gecombineerde reispakketten voor het festival gaat woensdagmiddag van start. De reguliere verkoop van de festivaltickets gaat 14 februari van start. Voor het weekend zijn per dag 18.000 kaarten beschikbaar. Ook zijn er op zaterdag en zondag afterparty's, waarvoor de kaartverkoop ook op Valentijnsdag begint.