Nederlands Film Festival geopend door Witte Flits

Door ANP
2 min
De 44e editie van het Nederlands Film Festival (NFF) wordt op 20 september geopend met de film Witte Flits, het speelfilmdebuut van regisseur Laura Hermanides. Dat heeft de organisatie van het evenement in Utrecht donderdag bekendgemaakt.

Witte Flits vertelt het waargebeurde verhaal van Aagje (Renée Soutendijk), haar man Toon (Raymond Thiry) en hun zoon Rick (Sanne den Hartogh). Rick kampt al jaren met psychische problemen en heeft na een lang traject toestemming gekregen voor euthanasie.

"In 2013 werd ik diep geraakt door het verhaal van twee ouders die hun zoon liefdevol hadden gesteund in zijn strijd om euthanasie wegens ondraaglijk psychisch lijden. Terwijl ze in hun omgeving stuitten op weerstand en onbegrip, zag ik mensen die het grootst mogelijke offer brachten door de doodswens van hun zoon te accepteren en hem in alle liefde te steunen in zijn complexe weg naar een waardige dood", zegt de regisseur. "Ik ben vereerd dat Witte Flits als openingsfilm van het Nederlands Film Festival mag bijdragen aan een open gesprek rondom dit thema."

Het Nederlands Film Festival is dit jaar van 20 tot en met 27 september. Witte Flits draait vanaf 26 september in de bioscoop.