Tiende editie Mañana Mañana wordt ‘knaller van een afscheidsfeest’

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
4 min
Droevig nieuws uit Laren (Gelderland): het festival Mañana Mañana wordt dit jaar voor het laatst georganiseerd. Het is de tiende editie van het festival, dit jaar van 13 tot en met 16 juni. Voor zowel het tienjarig jubileum als het afscheid heeft de organisatie een ‘knetterend feest’ op de agenda staan. Zij nodigen iedereen uit om te komen, meldt het festival.

Het was een moeilijke beslissing voor de organisatie achter het Gelderse festival, maar het moest toch: Mañana Mañana 2024 is de tiende, maar ook de laatste editie. “We willen eerlijk zijn naar alle dierbare en trouwe bezoekers die al maanden toeleven naar het evenement. Daarom kiezen we ervoor om bezoekers en andere betrokkenen op voorhand in te lichten over dit ongelofelijk moeilijke besluit”, schrijft het festival op haar website. “Wij willen niet uitgaan als nachtkaars, maar als een knetterend kampvuur met al onze vrienden eromheen: we gaan er een fantastisch afscheidsfeest van maken met een lach en een traan!” Ook de mensen die voor het eerst komen zijn uiteraard van harte welkom.

Festival niet rendabel

De organisatie schrijft dat ze het afgelopen jaar ‘met hart en ziel’ hebben gewerkt aan een ‘avontuurlijker, sfeervoller en gastvrijer’ festival. Zo zijn er zes nieuwe podia en is het toegestaan om eigen eten en drinken op de camping te nuttigen. Bezoekers van dit jaar hoeven dus niet bang te zijn dat er voor de laatste editie op iets is gekort. “Bezoekers kunnen rekenen op een bezield en met zorg samengesteld programma vol muzikale pareltjes, culinaire vrijbuiters, wonderlijk theater en geestverrijkende workshops.” Echter was de kaartverkoop niet voldoende om het rendabel te maken.

Gigantische knaller

“De laatste editie Mañana Mañana: dat klinkt, zoals elk afscheid, een beetje verdrietig en dat is het ook. Maar we gaan er samen met alle bezoekers, artiesten en andere betrokken een geweldig feest van maken. Het was en is ons een waar genoegen om dit coole festivals jaarlijks te mogen organiseren en we gaan feesten alsof het de laatste dag van ons leven is. Fiësta like there’s (letterlijk) no mañana, laten we dit tijdperk afsluiten met een gigantische knal!”