Gratis buitendouches bij Lowlands, maar die zijn wel koud

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
1 min
Dit jaar is het voor het eerst mogelijk om buiten te douchen bij festival Lowlands. Naast de badhuizen waar bezoekers kunnen douchen zijn de buitendouches ook beschikbaar. Die zijn in tegenstelling tot de badhuizen gratis, maar niet even comfortabel als de douchehokjes, meldt Festileaks.

Op campings 2, 3 en 4 zijn dit jaar niet alleen badhuizen te vinden, maar ook buitendouches. Deze zijn alleen afgeschermd met pallethekken, dus de organisator stelt dat het ‘aanhouden van zwem- of onderkleding een overweging kan zijn’. Want héél fraai zijn ze nou ook weer niet.

Ze mogen dan wel kosteloos te gebruiken zijn, maar op de website schrijft Lowlands dat de douches ‘koud en met lagere waterdruk’ zijn. Dus als je er geen 3,75 euro overhebt voor een warme privédouche dan is dit een alternatief. Daar kun je dit jaar trouwens voor het eerst met je bankpas betalen in plaats van met een muntje.

Volgens Festileaks is het mogelijk een reactie op de klachten van festivalgangers over de lange wachtrijen bij de douches.