Pinkpop rekent stuk minder bezoekers voor vrijdag en zaterdag

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
3 min
Heb je komend weekend nog niets te doen en wil je een aantal leuke artiesten zien? Er zijn nog genoeg kaartjes te koop voor Pinkpop in Landgraaf. De organisatie merkt op dat de kaartverkoop voor vrijdag en zaterdag achterloopt in vergelijking tot zondag. Ze hebben zelfs nog een campagne lopen om extra kaartjes te verkopen, meldt 1Limburg.

Met die campagne hoopt de festivalorganisator dat er nog wat last minute festivalgangers een kaartje kopen voor het festival, dat van 21 tot en met 23 juni plaatsvindt in Landgraaf. De verwachting van het festival is een bezoekersaantal van 40.000 voor vrijdag en zaterdag, maar voor zondag is dat een stukje meer: 70.000 bezoekers worden op de laatste dag van het festival verwacht.

Trucjes

Een aantal aanwijzingen doen vermoeden dat het festival druk bezig is om meer mensen naar Landgraaf te krijgen. Naast de reclame-campagne werd eind mei aangekondigd dat Joost Klein de zaterdag gaat openen. Die kent momenteel grootste allure, onder andere vanwege zijn (ongebruikelijke) deelname aan het Eurovisie Songfestival. “De line-up was eigenlijk al complet en we hebben er alles aan gedaan om Klein erbij te krijgen, en dat is uiteindelijk gelukt”, aldus de organisatie.

Ondanks een tegenvallende kaartverkoop op vrijdag en zaterdag zijn er dit jaar wel meer vrijwilligers.

Extra vervoer

Arriva liet vrijdag weten dat er voor het festival extra treinen worden ingezet om festivalbezoekers van en naar het Megalandterrein te vervoeren. Er rijden zes extra pendeltreinen per uur tussen Heerlen en Landgraaf en ook tussen Sittard en Landgraaf rijden in totaal acht treinen per uur.

Met headliners zoals Ed Sheeran en Calvin Harris gaat het festival in Landgraaf van start op 21 juni. Tickets zijn te koop via deze link.