Komend weekend is het weer tijd voor de Nationale Nachtvlindernacht

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
2 min
Op vrijdag 5 en zaterdag 6 juli is de twintigste editie van de Nationale Nachtvlindernacht (NNN). In totaal zijn er zo’n honderd plekken waar je samen met nachtvlinderkenners op zoek kunt gaan naar deze nachtelijke fladderaars. Veel zijn pas actief als het donker is en daarom zijn er speciale activiteiten georganiseerd om ze te kunnen spotten. 

Tijdens NNN zijn er verschillende georganiseerde excursies die je kunt bijwonen. Met meer dan honderd plekken in het land is er altijd wel eentje bij jou in de buurt. Door middel van speciale lichten en geuren ga je de natuur in om de verschillende soorten nachtvlinders te spotten. Dat zijn er trouwens een stuk meer dan je zou verwachten.

Een van de manieren om nachtvlinders te lokken is door ergens in het donker een lamp naast een wit laken op te hangen. Maar het is een misvatting dat ze alleen op licht afkomen: ook zoetigheid trekt nachtvlinders, net zoals hun soortgenoten die overdag actief zijn. Daarom gebruiken de gidsen bij een aantal excursies ook zoete stroop om de insecten te lokken.

Wil je weten waar je een excursie kunt bijwonen? Bekijk dan deze link