10.000 mensen bij gratis show Acda en de Munnik in Vondelpark

Door ANP
2 min
Zo'n 10.000 mensen hebben zondag de gratis show bijgewoond van het muzikale duo Acda en de Munnik in het Vondelpark in Amsterdam. 's Ochtends vroeg stonden fans al in de rij. "Dat was ouderwets heerlijk om terug te zijn in het Vondelpark", schrijft De Munnik op Instagram.

Tien jaar geleden gaf het duo ook al een gratis concert in het park, maar dan ter afscheid. Acda en De Munnik besloten te stoppen met muziek maken, maar vorig jaar kwamen ze weer samen. "Vondelpark, het was als 10 jaar geleden. En daarvoor", schrijven ze zondagavond op Instagram. "Wat een heerlijke zondagmiddag in en rond het theater."

Tijdens de show maakten de twee ook bekend volgend jaar weer op te treden in de Ziggo Dome. De kaartverkoop start vrijdag om 10.00 uur. De Poema's verzorgen het voorprogramma. Vorig jaar gaven Acda en de Munnik zes reünieconcerten in de Amsterdamse concertzaal.

Boegeroep

Het duo kreeg zondagmiddag tijdens hun gratis concert met boegeroep te maken. Niet voor hun eigen muzikale kunsten, maar omdat het mogelijk het laatste gratis concert in het Vondelpark Openluchttheater was, zo meldt de Amsterdamse nieuwszender AT5.

Thomas Acda riep de ongeveer 10.000 bezoekers op om het theater financieel te steunen, aldus AT5. "De subsidie is geweigerd, want het zou niet bijdragen aan het culturele geluk van de Amsterdammer", zei Acda. Daarop klonk boegeroep uit het publiek.