Europese radiostations beslissen: Personal Trainer en Baby Lasagna naar Eurosonic Noorderslag (ESNS)

Door ANP
2 min
Personal Trainer en Baby Lasagna zijn samen met andere nieuwe acts geselecteerd door verschillende Europese radiostations voor Eurosonic Noorderslag (ESNS) in januari. Dat heeft de organisatie van het festival dinsdag bekendgemaakt.

Ieder jaar worden de eerste acts in de line-up van ESNS grotendeels geselecteerd in samenwerking met Europese nationale radiostations, verenigd in de European Broadcasting Union (EBU). Uit verschillende landen in Europa wordt een lokale act gestuurd voor een optreden tijdens de editie van 2025. Namens Nederland heeft zender NPO 3FM de band Personal Trainer uit Amsterdam geselecteerd. Ook songfestivalact Baby Lasagna zit bij de eerste selectie.

Eerder werden al verschillende sprekers aangekondigd die tijdens de 39e editie van ESNS aanwezig zullen zijn in Groningen. Daarbij zitten onder anderen zangeres Katie Melua en Seth Dodson van het platform Pitchfork. Elk jaar zet ESNS ook de beste opkomende acts uit een Europees land centraal. Dit jaar is dat Italiƫ.

ESNS is opgericht in 1986 in Groningen en viert in 2026 haar 40-jarig jubileum. De komende editie vindt plaats van 15 tot en met 18 januari 2025. Festivaltickets gaan binnenkort in de verkoop.