Reeks kerstconcerten in kerken door Herman van Veen dit jaar

Door ANP
1 min
Herman van Veen doet in december een korte reeks kerstconcerten in kerken. Het 79-jarige theatericoon geeft in december vijf speciale optredens onder de noemer Een kerstconcert. Dat heeft Theaterbureau De Mannen woensdag bekendgemaakt. Van Veen treedt tijdens de show op met een groot aantal gastartiesten, zoals Sara Leemans, Gaëtane Bouchez, Esmée Pieters, Saranya Schaap en Edith Leerkes.

De optredens vinden plaats in de week tussen 10 en 17 december in Alkmaar, Groningen, Heusden, Apeldoorn en Rotterdam. Het is de eerste maal dat Van Veen ter gelegenheid van kerst zo'n speciale kerkentour doet. De kaartverkoop is woensdag begonnen.

De 79-jarige chansonnier zegt met de speciale voorstelling "gewetensvol te willen zingen tegen het vergeten". Van Veen had al een druk seizoen. Hij speelde zijn tournee Tachtig door heel Nederland en in het voorjaar van 2025 vervolgt hij deze reeks in Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. In januari speelde de artiest voor de zeshonderdste keer in Theater Carré in Amsterdam. Ook won hij de Buma Kindermuziekprijs, omdat hij zich zijn hele leven al inzet om met muziek kinderen te bereiken.