Kantoorpand in Deventer omgetoverd tot vluchtelingenopvang Oekraïners

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
De vluchtelingenstroom uit het oorlogsgebied in Oekraïne gaat nog altijd door. De gemeente Deventer organiseerde daarom een projectgroep nadat twee vastgoedondernemers een kantoorpand voor onderdak beschikbaar stelden. Samen met professionals en vrijwilligers wordt het pand in no-time omgetoverd tot een opvang met zo’n 250 bedden. Dit meldt Stadszaken.

Onder de betrokkenen zijn naast de vastgoedmagnaten lokale installatiebedrijven en de beddenfabrikant Auping. De gemeente schakelde een evenementenbureau in om het project op touw te zetten. Kleine kantoren worden gezinskamers. Er zal nog geen centrale badkamer zijn want de opvang is nu nog bedoeld voor de korte termijn. Voor de hygiënische behoeftes is daarom een douchewagen met stallen geregeld. Verder komt er een speeltuintje voor de kinderen.

De ondernemers hopen nog lang betrokken te zijn bij het project. Ze zijn van plan om de vrijwilligers via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van de voortgang. Uiteindelijk zullen de vele vluchtelingen moeten nadenken om hier permanent te blijven of om uiteindelijk weer te vetrekken.

Door: Nationale Recreatiegids