Grote vraag in de camperstalling branche

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Uit een poll van de Nederlandse Kampeerauto Club blijkt dat er een groot tekort is aan plekken om je camper te stallen. Hoewel het lijkt alsof eigenaren van een camper vaak genoeg ruimte hebben voor hun voertuig blijkt ongeveer de helft van de camperbezitters gebruik te maken van een externe opslagruimte. Dit meldt de NKC.  

Roodgloeiende telefoonlijnen  

Er is een grote vraag naar camperstallingen. De NKC vermeldde dat er soms tien tot twintig keer per dag wordt gebeld door wanhopige campereigenaren die nergens plek kunnen vinden voor hun voertuig. Stallinghouder Topstallingen bevestigt deze ontwikkeling. Ook zij krijgen vooral van Randstedelingen telefoontjes aan de lopende band.

Drukte door corona 

Stallinghouders kunnen op dit moment niet voldoen aan de steeds toenemende vraag. Zij noemen gemeentes als de grootse hindernis. Veel stadsruimte is gereserveerd voor andere doelen. Verder blijft het lastig om vergunningen te krijgen, waardoor veel klanten moeten worden teleurgesteld. Tijdens de coronapandemie kochten veel mensen een camper op impuls. Hierbij werd vaak niet nagedacht over een stalling.

Provincies met de meeste vraag 

De stallingbranche ziet echter wel mogelijkheden. Hiervoor biedt het Projectbureau Camperplaatsen van de NKC speciale inzichten aan over marktontwikkelingen en perspectieven. De vraag naar kampeerruimte is het grootst in Noord-Holland, Zuid-Holland en Overijssel. Ook Utrecht, Noord-Brabant en Gelderland lijken opkomende markten.