Amsterdam gaat toeristen weigeren van de cannabismarkt

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Buitenlandse toeristen kunnen volgens de Amsterdamse Driehoek (Burgermeester, officier van justitie en politie) het beste geweerd worden van de verkoop van cannabis. Na gesprekken met enkele coffeeshops heeft burgermeester Femke Halsema dit in een brief gestuurd naar de gemeenteraad. Dit meldt De Telegraaf. 

Nederlanders

Op termijn kunnen alleen nog Nederlanders de coffeeshops betreden. Sommige betrokkenen vrezen dat dit illegale drugshandel in de hand werkt. Ondanks de commentaren lijkt de Driehoek vastbesloten om door te gaan met de plannen. Zij beschouwen het als een noodzakelijke ingreep om de cannabismarkt af te koelen.

Buitenlandse vraag 

In de huidige situatie staan coffeeshops vooral in dienst van de buitenlandse vraag. Zo’n twee-derde van de 166 coffeeshops bestaat volledig voor het toerisme. Volgens de driehoek levert dit ongehoord drugstoerisme en zware misdaad op.

Cameratoezicht 

Naast verboden zorgt de gemeente ook voor meer cameratoezicht in de binnenstad. Ondernemers van horecagelegenheden vormen daarnaast een portiersnetwerk om potentiële straathandel gemakkelijker op te sporen. Ook worden waarschuwingscampagnes uitgebreid op sociale media en in de openbare ruimte.

Door: Nationale Recreatiegids