Peter Gillis maakt bezwaar tegen opgelegde dwangsom illegale huisvesting

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Massa is Kassa-ster Peter Gillis heeft bezwaar gemaakt tegen de aan hem opgelegde dwangsom van een miljoen euro. De ondernemer, die een realitysoap heeft op SBS, kreeg de straf door de gemeente Peel en Maas opgelegd vanwege het illegaal huisvesten van arbeidsmigranten op Oostappen Vakantiepark De Berckt in Baarlo, niet ver van Venlo.

De onafhankelijke bezwaarschriftencommissie van de gemeente heeft Gillis' bezwaarschrift in behandeling genomen en hem twee weken de tijd gegeven om het bezwaarschrift te onderbouwen. Daarna zal de commissie een hoorzitting plannen, waarin Oostappen Vakantiepark De Berckt en het college van burgemeester en wethouders (B&W) gehoord worden. Vervolgens brengt de commissie een advies uit aan B&W, dat daarop een beslissing over het bezwaar neemt. Tegen deze beslissing kan Gillis beroep instellen bij de rechtbank.

Geen datum

Een woordvoerder van de gemeente liet desgevraagd weten dat er nog geen datum voor de hoorzitting is geprikt. Hij zei te verwachten dat de zitting wel nog dit jaar zal zijn.

Door: ANP