Jan Roos na vonnis Roddelpraat: rechtspraak ligt op zijn reet

Door Redactie Nationale Recreatiegids
4 min
Jan Roos heeft weinig vertrouwen meer in de rechtspraak. Hij denkt dat hij met Roddelpraat nooit een zaak zal winnen, zo reageert hij tegen het ANP op het vonnis in de zaak tegen John de Mol.

De rechtbank in Utrecht bepaalde woensdag dat Roos en zijn collega Dennis Schouten een schadevergoeding van 5000 euro moeten betalen aan De Mol vanwege ongegronde beschuldigingen die zij over hem uitten in hun YouTube-programma Roddelpraat. De twee beweerden dat De Mol drie mensen zou hebben omgekocht die getuigen waren van de vermeende mishandeling van Shima Kaes door haar ex Johnny de Mol.

Roos geeft aan dat hij nog niet weet of er een vervolgstap komt, omdat hij nog niet weet "hoe het juridisch in elkaar steekt met een bodemprocedure". "Maar weet je wat het is, het heeft geen zin", zegt de programmamaker ook. "Je recht halen dat gaat bij ons niet lukken, het gaat erom de schade te beperken. Wij kunnen geen rechtszaak winnen. Iedere keer als we verliezen kijken we naar hoeveel we hebben verloren. We hebben nu al meerdere zaken gehad waarin wij niet kunnen winnen."

Symbolisch bedragje

Volgens Roos is er "ik weet niet hoe lang al sprake van dat de rechtspraak op zijn reet ligt". "Als je Roddelpraat voor het gerecht trekt win je altijd", stelt hij. "In de zaak tegen Famke Louise zei de rechter in haar eerste zin 'deze bagger kijk ik niet'. Als dat de rechter is die uitspraak doet dan weet je al genoeg. Als Akwasi bij een optreden oproept tot geweld wordt hij niet eens vervolgd, maar als ik het doe kan ik je wel vertellen wat er gebeurt."

De 5000 euro schadevergoeding neemt Roos voor lief. "Plasman (advocaat van De Mol, red.) viert zijn overwinning, maar dit is vergeleken met de eis niet bijzonder veel. Dit is een soort van symbolisch bedragje." De Mol had een schadevergoeding van 27.500 euro geƫist.

Door: ANP