Alexander Klöpping lanceert podcast over AI

Door Redactie Nationale Recreatiegids
1 min
Alexander Klöpping heeft woensdag Poki gelanceerd, wat staat voor een podcast over kunstmatige intelligentie. Klöpping zal volgens een persbericht samen met collega-techondernemer Wietse Hage "elke week de laatste ontwikkelingen en inzichten uit de wereld van kunstmatige intelligentie delen, en analyseren wat voor impact AI gaat hebben op onze maatschappij".

"Er is een groeiend bewustzijn van het feit dat AI grote impact gaat hebben op ons leven", zegt Klöpping in het bericht. "Maar, de ontwikkelingen gaan razendsnel en daarom is het moeilijk om het AI-nieuws bij te houden. Dankzij deze podcast kunnen we zowel de actualiteit bespreken áls de diepte in gaan."


In de eerste aflevering van Poki staat de verkenning van vriendschap in het tijdperk van AI centraal. Er is volgens de makers namelijk een groeiend fenomeen van mensen die zich aangetrokken voelen tot hun AI-chatbots. Klöpping en Hage "schetsen een wereld waarin virtuele vriendschappen met AI de norm worden". De podcast is te beluisteren via alle bekende platformen.