Scheveningse ondernemers fel tegen plan permanente strandtenten op boulevard

Door Marian van Reesch
2 min
Het Haagse stadsbestuur wil ervoor zorgen dat strandpaviljoens het gehele jaar mogen blijven staan. Horecaondernemers aan de boulevard van Scheveningen zien dit liever niet gebeuren. “Er komt straks veel te veel horeca.” Dit meldt De Ondernemer.

Momenteel moeten strandpaviljoenen de tent afbreken na elke zomer. Hier wil het bestuur verandering inbrengen, waarbij de tentjes jaarrond mogen blijven staan. Scheveningse ondernemers willen dit tegenhouden. “Ze zijn bang voor veel te veel horeca. Er is nu al leegstand”, zegt Henk Kool, voorzitter van de Vereniging Boulevardondernemers Scheveningen (VBS). “Met nog meer strandtenten wordt de markt nog krapper. Je hoort nu al geluiden van ondernemers die zeggen: ik kap ermee, er is geen droog brood meer mee te verdienen.”

Onderzoek

Kool heeft samen met de vereniging een gesprek aangevraagd met het bestuur. Hier zullen zij vragen om een economisch onderzoek, die de verhouding tussen bezoekers en horecagelegenheden moet analyseren, en of er wel ruimte is voor een dergelijke plan. “En we zijn echt niet tegen alle uitbreidingen. Bijvoorbeeld in het Noordelijk Havenhoofd of voorbij het Zwarte Pad zou dat wel kunnen. We zouden graag in gesprek willen, om elkaar tegemoet te komen, over bijvoorbeeld openingstijden.”

Door: Nationale Recreatiegids / Marian van Reesch