Met nieuw programma wil KRO-NCRV 'verstening' onder aandacht brengen

Door ANP
2 min
Het nieuwe KRO-NCRV-programma 12 straten groen is vanaf 2 september te zien op NPO 1. Dat heeft de omroep maandag bekendgemaakt.

In het programma, dat wordt gepresenteerd door Anita Witzier en Tim Hogenbosch en tuinexperts Anne Wieggers en Martin Stuger, gaan buurtbewoners samen hun eigen straat vergroenen. In elke aflevering staat een andere gemeente uit een van de twaalf provincies centraal. De bewoners maken samen een compleet plan voor de straat, van ontwerp tot het aanplanten, snoeien en bloeien.

KRO-NCRV wil met het programma de "verstening" van Nederland onder de aandacht brengen. "Bij KRO-NCRV geloven we dat morgen groener kan. Een morgen met meer planten, bloemen, bomen en leven om ons heen. Waar onze kinderen zorgeloos spelen, de bijen blijven zoemen en we als samenleving weer volop genieten van de schoonheid van de natuur. Een wereld die we met volle vertrouwen en trots doorgeven aan volgende generaties. Daarom laten we met programma’s zoals 12 straten groen zien hoe bijzonder en belangrijk de natuur om ons heen eigenlijk is", zegt directievoorzitter Sander Hilster.